Eczeem

Eczeem

Eczeem

Eczeem is een allergische ontstekingsreactie van de huid. Eczeem komt bij ongeveer 15 van de 1000 mensen in alle leeftijdsklassen voor, maar vooral bij jonge kinderen. Het kan al vanaf de geboorte aanwezig zijn of op latere leeftijd ontstaan.

De mensen die hier last van hebben hoef ik niet meer uit te leggen wat de klachten en symptomen kunnen zijn. Ook kennen we helaas allemaal de bekende behandeltechnieken als, corticosteroïden lichttherapie, BADPUVA en de teerpreparaten. Zonder twijfel werken deze technieken in meer of mindere maten, maar helaas hebben alle technieken zo ook hun nadelen/bijwerkingen.

Maar wat kunt u doen naast of in plaats van de standaard behandeltechnieken van de dermatologen en of huisarts?

Mijn persoonlijke ervaring is, dat zolang het vochtgehalte in de huid goed is, de weerstand van de huid ook goed is. Maar dit geldt zeker ook voor andere huidproblemen. Dus kan de huid beter omgaan met datgene waar ze gevoelig voor is. Dagelijks goede producten voor thuis met hoogwaardige geconcentreerde werkstoffen. Zo veel mogelijk natuurlijke werkstoffen en vooral geen minerale oliën, parabenen of andere irriterende stoffen. Dit in combinatie met een goede professionele behandeling is de manier om de huid goed te verzorgen. Naast de gewone verzorgende basis behandelingen is ook de biopeeling een goede manier om alle huidfuncties even te 'resetten' en te normaliseren.