Huidveroudering

Huidveroudering

Huidveroudering

Bij de één zijn de tekenen wat eerder zichtbaar dan bij de ander, natuurlijk speelt erfelijkheid een grote rol maar invloeden van buiten af hebben ook zeker hun uitwerking, denk hierbij vooral aan UV-straling en dagelijkse verzorging.

Wat is een rimpel?
Niet alle rimpels zijn hetzelfde, en de oorzaak kan ook verschillen. Het begint vaak met vocht te kort de fijne rimpels die ontstaan door vochtverlies en vermindering van elastine en collagene vezels in de huid. Wanneer de huid tussen twee vingers zeer licht wordt aangespannen verdwijnen deze rimpels. Echter is de huid in dit stadia nog erg goed te behandelen en met professionele behandelingen is er een bijzonder mooi resultaat te behalen. Behandel je dit ‘soort’ rimpel niet, worden ze met de tijd dieper. En ontstaan er vaak meer groeven en plooien.

Tenslotte hebben we natuurlijk ook de bekende fronsrimpel/lachrimpels ontstaan niet door verslapping van de huid, maar door het bewust of onbewust aanspannen van de huidspieren.

Rimpels zijn een natuurlijk verschijnsel bij het verouderen van de huid. Vanaf de middelbare leeftijd wordt minder onderhuids bindweefsel en elastine aangemaakt. Het ontstaan van rimpels hoort bij een normaal verouderende huid. De ultraviolette straling in zonlicht en zonnebanken versnelt het verouderingsproces, evenals roken. Doordat de afbraak groter is dan de aanmaak zal de huid uiteindelijk slapper worden. Dit leidt tot rimpelvorming. Naast een goede dag- en nachtverzorging is het dus belangrijk om een goede zonbescherming te gebruiken, niet alleen in de zomer. Stoppen met roken komt de kwaliteit van de huid eveneens ten goede.

Er zijn meerdere behandeltechnieken mogelijk bij D’iva schoonheidssalon. Behandelplan is afhankelijk van onder andere huidtype, huidconditie, seizoen, en uiteraard uw eigen wensen. Kijk eventueel op anti ageom een voorbeeld te zien van een mogelijke kuur en de diverse behandelingsmethoden.