Off

Huidprobleem: litteken

 • Wat is het?
 • Wat kun je zelf doen?
 • Wat kunnen wij voor je betekenen?
 • Oké, wat gebeurd er precies

  Een litteken is een zichtbare afwijking van de huid die resteert na genezing van een wond. De oorzaak van je litteken is eigenlijk altijd duidelijk, of het nou gaat om rest acne of een aandenken aan een ziekenhuisbezoek.
  Maar hoe ontstaat het? Als je een wond(je) hebt is dat een alarm voor het lichaam, dat versneld veel (grote) collageenvezels aanmaakt zodat de wond weer dicht gaat. Hiermee is het belangrijkste probleem voor het lichaam opgelost. Het betekent alleen niet altijd dat het ook ‘mooi’ geneest. Er zijn natuurlijk veel verschillende soorten littekens, en veel zijn ook door ons te behandelen. Acne littekens, of een litteken van een operatie? Grote kans dat we je verder kunnen helpen.

   

 • Zelf aan de slag

  Helaas is er weinig zelf aan te doen behalve de huid soepel houden.

 • Hulp van ons

  Het antwoord bij ons is eigenlijk altijd microneedling met de dermapen, maar pas als de wond volledig genezen is. We maken dan microbeschadigingen in de huid, zodat deze nu opnieuw en verantwoord het genezingsproces kan starten. Dit zorgt voor een veel gladder en dus minder zichtbaar litteken. Heb je een specifieke vraag over een (of meer) litteken(s) mail ons dan bij voorkeur met foto, in sommige gevallen is het mogelijk om gelijk na een intakegesprek – dus zonder een kennismakingsbehandeling – te starten met de behandeling met de dermapen.