Rokershuid

Rokershuid

Rokershuid

Bepaalde stoffen in tabaksrook hebben een vernauwend effect op de bloedvaten in de huid. Door deze vernauwing vermindert de bloedtoevoer naar de huid. Hierdoor ontstaat een relatief tekort aan zuurstof en voedingsstoffen die essentieel zijn voor een goed functioneren van de cellen in de huid. Dit kan leiden tot een grijzige, grauwe gloed over het gelaat. Tabaksrook bevorderen de afbraak van bindweefsel waardoor het zijn elasticiteit verliest. Hierdoor kunnen vroegtijdig rimpels of zelfs plooien in de huid ontstaan.

Uit onderzoek blijkt dat een gezonde een van de belangrijkste reden is om te stoppen met roken. Dit geld namelijk bij acht van de tien vrouwen, en vijf van de de tien mannen. De grauwe tint, de bruine nicotineranden, comedonen en rimpels vooral rond om de mond zijn kenmerken waaraan je snel ziet dat iemand rookt. Er zijn genoeg behandelingen waarmee je deze slecht doorbloede huid kan behandelen hierbij wil ik benadrukken dat als u niet stopt met roken dit tijdelijke oplossingen zijn.

Behandelingen die bij D’iva Schoonheidssalon worden ingezet om de rokershuid te verbeteren zijn de fruitzuurpeelings en microdermabrasie behandelingen.