Acne-littekens

Een van de specialisaties bij D’iva schoonheidssalon is acne. Mensen zijn blij met de goede resultaten van een gespecialiseerde acnebehandeling. Maar vaak blijven daar er nog de littekens zichtbaar. De meeste mensen vinden dat erg storend. De restverschijnselen van acne verschillen per persoon, je zou ze kunnen verdelen in drie groepen.

Huidveroudering

Bij de één zijn de tekenen wat eerder zichtbaar dan bij de ander, natuurlijk speelt erfelijkheid een grote rol maar invloeden van buiten af hebben ook zeker hun uitwerking, denk hierbij vooral aan UV-straling en dagelijkse verzorging.

Ouderdomsvlekken

Ouderdomsvlekken, ook wel levervlekken genoemd vanwege de kleur, zijn licht- tot donkerbruine verkleuringen van de huid. Ze kunnen in grootte variëren van enkele millimeters tot hooguit een paar centimeter. De medische naam is lentigo. Het is een goedaardige huidafwijking die veel voorkomt bij mannen en vrouwen van middelbare leeftijd. Ongeveer 80% van alle Nederlanders van 65 jaar en ouder heeft er in meer of mindere mate last van.

Pigment-stoornissen

Er zijn veel gelaatsaandoeningen waarbij er een pigmentstoornis kan optreden, dit kan allerlei oorzaken hebben, en kan zich uiten in te weinig/geen pigment vorming of te veel pigment en ook wel hyperpigmentatie genoemd. De meest bekende vorm; het zwangerschapsmasker ook wel melasma genoemd, ook mogelijk zonder zwangerschap maar door bijvoorbeeld gebruik van anticonceptie.

Hyperpigmentatie is gelukkig goed te behandelen. Afhankelijk van de oorzaak van de pigment vlek heb je echter wel kans dat de vlek weer terug komt onder invloed van UV straling.

Anti-age

Anti-age, anti-rimpel, of zoals mijn vader altijd zegt, anti-verlepsia behandeling. Nee dit zijn geen echte vaktermen maar het zijn methoden om het verouderingsproces te vertragen. Er is echter niet één oplossing want er zijn verschillende soorten huidtypes en huidcondities. Dus niet een 'one size fits most'. Wel zijn er basisregels.

Acne

Acne heeft niet altijd wat met leeftijd te maken. Onder invloed van hormonen doet ons lichaam en huid soms dingen waar wij niet blij of zelfs onzeker van worden.

Er zijn veel soorten acne, en veel oorzaken waardoor onze huid getriggerd kan worden door aanmaak van overmatig talg. Gelukkig is acne tegenwoordig erg goed te behandelen, en in veel gevallen word de acne behandeling bij D’iva Schoonheidssalon Amersfoort zelfs vergoed door de zorgverzekering (aanvullende verzekering, niet in de basisverzekering).

Microneedling

De Dermapen is een pen waarbij disposable en steriele naaldjes, gemaakt van chirurgisch staal, het werk doen. De huidspecialist kan de snelheid en de diepte van de naald kan instellen. Door middel van deze techniek kunnen meer dan 78.000 kanaaltjes per minuut in de epidermis gemaakt worden.